BUD SPENCER  &  TERENCE HILL  -  BUD SPENCER  &  TERENCE HILL  -  BUD SPENCER  &  TERENCE HILL

 

BUD SPENCER & TERENCE HILL

 

 

 

 

 

Bud Spencer & Terence Hill

Speelfilms

Spencer/Hill Filmografie
Films Bud Spencer & Terence Hill Italië.
Films Bud Spencer.
Films Bud Spencer & Terence Hill Nederland
Films Bud Spencer & Terence Hill Engels
Films Bud Spencer & Terence Hill Duitsland
Films Bud Spencer & Terence Hill Diverse Landen
Films Bud Spencer & Terence Hill Duitsland
Films Bud Spencer & Terence Hill Diverse Landen

Terence Hill (pseudoniem van Mario Girotti) werd geboren in Italië (1939). Terence Hill werd vooral bekend door zijn films met landgenoot en collega-acteur Bud Spencer. De samenwerking met Spencer startte in 1967, De samenwerking zou uiteindelijk tot 1994 duren. Hill speelde in de Spencer/Hill films de slimme charmeur, waar Spencer de rol van de ietwat zwaarlijvige goedzak voor zijn rekening nam. Terence Hill speelde in een groot aantal films, voornamelijk westerns. Ook speelde hij in de jaren 70 en 80 mee in Hollywood producties.

 

Terence Hill Filmografie

Bud Spencer (pseudoniem van Carlo Pedersoli) werd geboren in Italië (1929). Samen met zijn landgenoot en collega-acteur Terence Hill maakte hij een aantal films die over de hele wereld bekend werden. De samenwerking met Terence Hill startte in 1967, met de film Dio Perdone... Io No! (God Forgives... I Don't). Zonder Terence Hill heeft Bud Spencer ook nog een aantal succesvolle films gemaakt. In 1994 was er een een nieuwe en tegelijkertijd laatste samenwerking met Terence Hill in de film Botte di Natale (Troublemakers).

 

Bud Spencer Filmografie

Bud Spencer en Terence Hill maakten een aantal succesvolle actie-komedies. De films werden bekend over de hele wereld. De meeste films van Bud Spencer en Terence Hill zijn origineel in het Italiaans. Meestal is er van de soundtrack ook een Engelse nasynchronisatie beschikbaar. Op een enkele film na werden de films van Bud Spencer en Terence Hill met Nederlandse ondertitels ook uitgebracht in Nederland. Sommige films kregen daarbij een Nederlandse titel. Meestal werden de films van het duo aangeprezen als de Vier Vuisten komedies. De karakters, en ook hoe het één en ander in beeld werd gebracht is daarbij nog steeds uniek.

 

Films Terence Hill
Home