NEDERLANDSE SPEELFILMS - TV SERIES - NEDERLANDSE SPEELFILMS - TV SERIES - NEDERLANDSE SPEELFILMS - TV SERIES

 

HOLLANDSE FILMS

 

 

 

 

 

Zwaarmoedige Verhalen

Nederlandse Speelfilm

ZWAARMOEDIGE VERHALEN

VOOR BIJ DE CENTRALE VERWARMING

1975

Regie: Bas van de Lecq, Guido Pieters, Ernie Damen, Nouchka van Brakel.

Camera: Theo van de Sande.

Met: Hugo Metsers, Pleuni Touw, Sacco van der Made, Fien Berghegge,

Henny Alma, Lida Lobo-Polak, Lex Goudsmit, Siem Vroom, Wieteke van Dort,

Joost Prinsen, Frans Mulder, Ralph Wingens, Peer Mascini, Babette, Helen Hedy, Paul Meyer,

Theo Pont, Johan te Slaa, Jon Bluming, Carry Tefsen, Frits Lambrechts, Michiel Kerbosch,

Jaap Hoogstra, Chiem van Houweninge, Jan Dahmen, John van Vugt, Menno Dijkstra,

Johnny Kraaykamp, Rijk de Gooyer.
 

 

Vier verhalen, samen als één film.

 

MENEER FRITS: Meneer Frits is op kantoor de directe chef van juffrouw Lenie, een typiste. Frits woont op kamers, Lenie nog bij haar ouders thuis. Op een goede avond spreekt Frits in de stad Lenie aan. Hij brengt haar met de tram thuis en wordt daar binnen geloodst door haar moeder. In de goede kamer lijkt dan iets moois gaande te raken tussen de twee.

DE SMALLE OUDE MAN: Opa heeft kip noch kraai op de wereld. Hij leeft op een kamertje in een oude stadswijk en vult zijn dagen met tegen de poes praten, vogelveren opplakken en een wandelingetje maken. Op een dag vlak voor Kerstmis loopt het uit de hand, twee aggressievelingen provoceren hem en pakken zijn jas af. Als hij vervolgens nodig moet en zijn plas in een portiek doet, wordt hij aangezien voor een exhibitionist.

 

ZEEMAN TUSSEN WAL EN SCHIP: Jon heeft gevaren en heeft nu een baantje als inpakker in een fabriek. Hij woont samen met een meisje dat klarinet speelt in een bar. Hij is doodongelukkig met deze situatie. Hij wil weer varen. Hij drinkt dan ook te veel.

 

EEN WINKELIER KEERT NIET WEEROM: Een middenstander die porselein verkoopt, ziet porselein verkopen op een regenachtige dag niet meer zitten. Hij trekt er met een roeibootje tussen uit. Hij ontmoet een postbode van wie hij een zakmes leent en kapot maakt. De postbode vraagt er vervolgens honderd gulden voor. De winkelier weigert. De postbode blijft hem op zijn fiets achtervolgen.

 

 

 

 

 

 

Terug
Filmoverzicht
Home
Topper !